Spacer

Breadcrumbs

Briketi s okusom whiskey hrasta


 

 


Whiskey hrast: Snažan, bogat okus dima, dobiven od hrastovih bačava korištenih za odležavanje viskija. Odličan za dimljenje peradi, govedine, svinjetine, janjetine, divljači i ptica vodarica.

Ovo pakiranje od 48 komada jamči 16 sati dimljenja. Briketi su dostupni i u pakiranjima od 24 ili 120 komada. 

Briketi s okusom Bradley

Bradley Flavour Guide

 

 
Okus Pakiranje od 24 komada Pakiranje od 48 komada Pakiranje od 120 komada
Joha BTAL24 BTAL48 BTAL120
Jabuka BTAP24 BTAP48 BTAP120
Trešnja BTCH24 BTCH48 BTCH120
Orah BTHC24 BTHC48 BTHC120
Jim Beam BTJB24 BTJB48 BTJB120
Javor BTMP24 BTMP48 BTMP120
Prosopis BTMQ24 BTMQ48 BTMQ120
Hrast BTOK24 BTOK48 BTOK120
Pacifička mješavina BTPB24 BTPB48 BTPB120
Pekan BTPC24 BTPC48 BTPC120
Whiskey hrast BTWOSE24 BTWOSE48 BTWOSE120
Posebna mješavina BTSB24 BTSB48 BTSB120
Paket s pet različitih okusa     BTFV120

 

 

 

Briketi s okusom Bradley mogu se upotrebljavati i u običnim roštiljima, pod uvjetom da imaju poklopac. Sve što trebate učiniti je staviti briket na mjesto koje je dovoljno vruće da se počne dimiti, ali da se ne zapali. Ova je mogućnost detaljno opisana na posebnoj internetskoj stranici Smoke On Your Grill website. 

Sastav

Briketi s okusom Bradley proizvode se od prirodnog drva bez aditiva. Ispitivanja koje je proveo Institut za tehnologiju u Britanskoj Kolumbiji pokazala su da je dim koji nastaje izgaranjem briketa Bradley četiri puta čišći od dima koji nastaje izgaranjem jednakog iverja koje izgara u tavi ili komori za izgaranje.

  • 99,98 % briketa čine prirodna tvrda drva ili drva voćaka
  • 0,02 % čini kolagen, prirodna tvar koja služi za povezivanje

 

Podrijetlo

Uredbom EU-a o drvu društva koja se bave trgovinom drveta obvezuje se na provođenje dubinskih analiza ako drvom ili proizvodima od drva trguju na području EU-a. Cilj je odredbi te Uredbe spriječiti nezakonitu sječu drva.  Svi briketi Bradley prolaze dubinsku analizu koju europski zastupnici tvrtke Bradley provode u suradnji s proizvođačem. 

 

Status organskog proizvoda

Neki kupci upitali su nas o statusu organskog proizvoda naših briketa. To smo pitanje proslijedili udruzi Soil Association, stručnjacima za pitanja organskih proizvoda. Potvrđeno nam je da naši briketi ispunjavaju zahtjeve za organske proizvode, ali nemamo službeni certifikat. Udruga Soil Association jamči kupcima da će briketi ispuniti njihove potrebe.

Ključ uspjeha pušnica Bradley krije se u briketima s okusima Bradley. Briketi se proizvode povezivanjem točno određene količine iverja tvrdog drva kontroliranim pritiskom do određene gustoće. Okus dima određen je vrstom drveta koje izgara.

  • Joha i javor daju bogat, specifičan okus i uglavnom se upotrebljavaju za pripremu plodova mora, šunke i slanine.
  • Snažniji i vrlo specifični okusi prosopisa i oraha uglavnom se upotrebljavaju za dimljenje govedine i svinjetine, poput svinjskih plećki i goveđih prsa.
  • Jabuka i trešnja daju slađi, blaži okus dima, koji se uglavnom upotrebljava s mesom peradi i divljači.
  • Za više detalja o vrstama drva i okusima pogledajte Vodič okusa.

Briketima s okusom koji se upotrebljavaju u pušnicama Bradley potrebno je 20 minuta da izgore i pritom stvaraju čist okus dima. Kako briket izgara iz komore za izgaranje polako ga istiskuje sljedeći briket i gasi se u posudi vode. Taj se ciklus nastavlja dok god u pušnici ima briketa.

Okus dima nastaje u prvim trenutcima izgaranja drva. Jednom kad drvo stvori dovoljno topline da samo nastavi gorjeti, stvara i visoku temperaturu, kiseline, smolu i plinove. To će utjecati na okus i izgled dimljene hrane. U tom stadiju izgaranja drva nemate kontrolu nad uvjetima pečenja. S briketima s okusom Bradley više ne morate nagađati.

Briketi s okusom Bradley sprječavaju stvaranje neželjene topline. Dim koji nastaje izgaranjem briketa Bradley četiri je puta čišći od dima koji nastaje izgaranjem jednakog rastresenog iverja koje izgara u tavi ili komori za izgaranje.

Jednom briketu u pušnici Bradley potrebno je 20 minuta da izgori. Uporabni troškovi pušnice tako iznose manje od 10 kuna po satu.