Spacer

Breadcrumbs

Model BTSGCE240

Dimenzije i masa

Generator (mm) 180 x 180 x 230
S ulaznom cijevi 180 x 230 x 570
Nastavak 270 mm od zida
Površina / kapacitet dimljenja Savjete pročitajte u kartici Opis
Masa 4.54 kg
Dimenzije s pakiranjem 310 x 660 x 320 

Izrada

  Izrada Brušeni nehrđajući čelik
Element za dimljenje 125 W
Snaga 220 – 240 V – 50 Hz  

Nacrt

 Nacrt za izradu vlastite pušnice

Certifikati

Sve pušnice Bradley nose oznaku CE kojom se odobrava upotreba u Europskoj uniji.  

Generator dima Bradley iznimno je prilagodljiva jedinica koja vam omogućuje da bilo koju manju prostoriju pretvorite u pušnicu. Jedinica se sastoji od dva dijela. Generator dima izrađen je od nehrđajućeg čelika i ima istu funkciju kao i generator dima kojim je opremljena pušnica Original Bradley Smoker: ubacivanje po jedan briket u grijaći element svakih 20 minuta.  Generator dima izgledom podsjeća na starije modele pušnica Bradley, koji su u međuvremenu zamijenjeni. To nema nikakvih negativnih posljedica jer su jedine komande koje se nalaze na njemu tipka za paljenje / gašenje i gumb za umetanje briketa koji se upotrebljava za ubacivanje prvog briketa u plamenik. Nakon toga briketi se umeću automatski.

Drugi dio uređaja čini prednja pločica od nehrđajućeg čelika s prilagodljivom prirubnicom na koju se generator dima spaja dvjema spojnim ušicama. To generatoru dima omogućuje jednostavno skidanje s prednje ploče kako bi se olakšalo čišćenje i odlaganje. Predviđeno je da prednja stranica bude trajno pričvršćena za prostoriju koju upotrebljavate za dimljenje.   

Na ovoj slici prikazani su generator dima pričvršćen za prednju stranu nastavka i prilagodljiva prirubnica. Kad je postavljen, zid prostorije za dimljenje nalazi se između prednje ploče i prirubnice.

Za proizvodnju dima jedinica upotrebljava brikete s okusom Bradley. Posebno je prilagođen za hladno dimljenje. Kad su ormarići koji su ugrađeni u druge modele toplinski izolirani, u njima se skuplja toplina, što onemogućuje hladno dimljenje. Međutim, vaša će prostorija vjerojatno biti mnogo veća i neće biti izolirana. Zato u vašoj prostoriji vjerojatno neće doći do nakupljanja topline, a ako je temperatura okoline dovoljno niska, oko 28 °C, imate odlične uvjete za hladno dimljenje. Za ostale modele pušnica Bradley preporučujemo uporabu nastavka za hladno dimljenje.     

Preporučuje se uporaba starog zamrzivača, postavljenog uspravno, s vratima, rupom promjera 11 cm u bočnoj stranici za spajanje nastavka i ventilacijskim otvorom na vrhu koji će omogućiti prirodan protok zraka. Protok je važan zbog kvalitete dimljenja proizvoda, ali i za sprječavanje povrata dima u generator dima. Vrati li se dim u generator, na mehanizmu se može nakupiti katran.   

S jedinicom se isporučuje nacrt za izradu vlastite pušnice, dostupan i u pdf formatu u kartici.  Specifikacije tab. 

Generatore dima Bradley često upotrebljavaju manji proizvođači dimljene šunke, slanine i lososa. Brojni korisnici iz Velike Britanije vode uspješne tvrtke za dimljenje proizvoda uz uporabu jednog ili više generatora dima Bradley.

Često nas pitaju za koju je veličinu sobe predviđen generator dima Bradley. Na to utječu brojni čimbenici pa provođenje pomnih znanstvenih istraživanja vjerojatno ne bi pomoglo, ali kapacitet uređaja sigurno je dovoljan za prostoriju veličine 1 m2. Ako vam zaista treba uređaj tolikog kapaciteta, svakako bismo preporučili uporabu dvaju generatora, odnosno da jedan čuvate u slučaju kvara.      

Ovaj je proizvod 2003. osvojio cijenjenu nagradu Vesta, ali i brojne druge nagrade za dimljenu hranu koju su njime proizveli korisnici.  

Jamstvo na ispravnost rada, materijala i izrade pušnica Bradley traje 12 mjeseci. Razdoblje trajanja jamstva može biti dulje, ovisno o zemlji u kojoj ste kupili svoju pušnicu Bradley. Pušnice Bradley Smoker namijenjene su uporabi u kućanstvu.   

  Bradley Smoker Manufacturer's Warranty

Registrirajte jamstvo


Ako ste novi vlasnik pušnice Bradley, možete  registrirati jamstvo

Europska jamstvena podrška


Imate li poteškoća s jamstvom, a svoj ste proizvod kupili u Ujedinjenom Kraljevstvu ili drugoj europskoj zemlji, možete se obratiti europskom zastupnikuputem ove internetske stranice ili nama putem ovlaštenog zastupnika od kojeg ste kupili svoju pušnicu.