Spacer

Breadcrumbs

FAQs - Troubleshooting

Kako mogu registrirati svoje jamstvo za pušnicu Bradley Smoker?

Svoje jamstvo za pušnicu Bradley Smoker možete registrirati na Stranici za registraciju jamstva

 

Moja digitalna pušnica dovodi struju do generatora dima, ali grijaći element se ne uključuje. Što mogu učiniti?

Provjerite je li žica koja spaja generator dima s ormarićem (u koji se stavlja hrana) čvrsto spojena. Pomno pregledajte ormarić. Na žici se nalazi izbočina. Provjerite je li u istoj ravnini s jedinicom.

 

Što znači poruka „E”?

Porukom „E” označava se da je došlo do kvara u radu sustava za umetanje briketa. Riječ je o vezi između ruke motora i mikroprekidača. Otvorite generator i pogledajte taj prekidač. To je sivi prekidač u obliku kvadrata. Prvo provjerite je li spojen, a zatim provjerite da ništa ne blokira taj prekidač i ruku.

 

Što znači poruka „E1”?

Poruka „E1” znači da nešto nije u redu s kablom senzora. Kabel senzora kratki je i tanki kabel koji spaja generator s ormarićem. Provjerite je li spojen, a zatim ga odspojite i zamijenite krajeve. To znači da kraj „A” trebate spojiti na priključak „B”, a kraj „B” na priključak „A”. Ponekad je takva veza bolja. Provjerite i da nema ničega što blokira tu vezu, primjerice ostatci iverja ili piljevine. Zatim provjerite vezu pomicanjem jednog kraja veze, a zatim drugog kraja veze. Ako greška „E1” privremeno nestane dok pomičete krajeve, potreban vam je novi priključak senzora.

 

Briketi se ubacuju kad pritisnem gumb, ali ne ubacuju se automatski svakih 20 minuta. Zašto?

Vjerojatno je riječ o kvaru brojača vremena ili se briketi zaglavljuju u cijevi za ubacivanje. Prvo provjerite je li cijev za ubacivanje usmjerena prema dolje. Ako se problem ponovi, kontaktirajte nas.

 

Briketi se stalno ubacuju. Zašto?

To znači da veza između motora i mikroprekidača nije dobra. Riječ je o kvaru motora ili mikroprekidača.

 

Svjetlo napajanja upaljeno je na generatoru, ali ne i na kućištu pa se grijaći element ne uključuje. Što mogu učiniti?

Uključite kućište izravno u zidnu utičnicu. Ako se svjetlo upali i grijaći element se počne zagrijavati, riječ je o kvaru žice u generatoru. Ako se problem ponovi, nazovite nas.

 

Moja pušnica ne zagrijava se na odgovarajuću temperaturu. Zašto?

Morate provjeriti nekoliko stvari. Prvo provjerite žari li se grijaći element u stražnjem dijelu jedinice. Zatim provjerite je li vaša ladica u obliku slova V zaista u obliku slova V. Koliko ste mesa stavili u jedinicu? Ima li dovoljno prostora između komada mesa za protok zraka? Jeste li prethodno zagrijali pušnicu? Pušnica bi se trebala zagrijavati 30-60 minuta. Meso bi trebalo biti na sobnoj temperaturi prije stavljanja u pušnicu. Provjerite jeste li skinuli foliju s mesa i, konačno, provjerite je li poklopac na vrhu jedinice otvoren.

Treba li namočiti brikete prije uporabe?

Ne, ne i ne!

Kako mogu kontrolirati količinu vlage u pušnici?

Vlagu u pušnici možete kontrolirati ventilacijskim otvorom na vrhu jedinice. Ako je otvor zatvoren u jedinici će biti više vlage nego kad je otvoren. Nemojte zaboraviti da otvor na vrhu ne smijete skroz zatvoriti dok se stvara dim. Primjer: Kad pripremate sušenu govedinu želite da se meso osuši, zato držite ventilacijski otvor otvorenim cijelo vrijeme.

Ima li rezervnih dijelova u Europi?

Skladište rezervnih dijelova nalazi se u Velikoj Britaniji i mogu se dobiti preko tamošnjeg zastupnika. Kontaktirajte nas..

Forum Bradley Smoker

Bradley Smoker Forum The Bradley Smoker Forum is an International resource for users worldwide to share recipes, tips and advice.

 

FAQs - Food Smoking

Zašto su pušnice Bradley skuplje u Europi nego u Sjevernoj Americi?

Kao i kod velike većine drugih uvoznih proizvoda, u Europi postoji dodatna karika u lancu opskrbe u kojoj zastupnik od proizvođača kupi proizvod na veliko, skladišti ga i opskrbljuje maloprodajnu trgovinu za prodaju krajnjem kupcu. Zastupnik, Grakka Limited, zadužen je za marketing, lokalne usluge u vezi s proizvodom i jamstvenom podrškom. Pušnice Bradley sada imaju i drugačije tehničke specifikacije za europsko tržište, kako bi ispunjavale zahtjeve u pogledu odlaganja opasnih tvari. Osim toga, cijene u Sjevernoj Americi obično se navode bez uračunavanja lokalnih poreza, dok se europske cijene uglavnom navode s uključenim porezom na dodanu vrijednost (PDV). Artikli koje kupac privatno uvozi s tržišta izvan Europske unije podliježu carinama i PDV-u i na artikl i na prijevoz.

Mogu li biti siguran da će briketa uvijek biti na zalihama?

Apsolutno. Uvozimo na kontejnere. Ako u vašoj blizini ne postoji skladište ili nema briketa, Kontaktirajte nas izravno kako bismo vam izravno isporučili brikete.

 

Koliki su uporabni troškovi pušnice Bradley.

Cijena briketa s okusom, od kojih svaki gori po 20 minuta, iznosi manje od 10 kuna po satu.

 

Koja je razlika između hladno dimljenih i toplo dimljenih proizvoda?

Većina hrane koja se proizvodi za preprodaju prvo se konzervira, a zatim se hladno dimi. Hladno dimljenje obično se provodi na temperaturama manjim od 38 stupnjeva, odnosno ispod temperature na kojoj mast izgara ili se pretvara u tekućinu. Toplina se dodaje na kraju postupka dimljenja za izgled i dodavanje okusa. Toplo dimljena hrana zahtijeva vrlo malo konzerviranja, a izgledom, okusom i teksturom podsjeća na potpuno kuhanu hranu.

Zašto je hladan dim tako važan?

Stvaranje dima bez topline najbolji je način za kontroliranje okusa bilo koje hrane koju dimite. U većini pušnica, toplina se stvara gorenjem drveta. Od paljenja do izgaranja do pepela drvo stvara toplinu. U točki kad samo sebe troši (gori bez vanjskog izvora topline) proizvodi puno topline. Tada se proizvodi vrlo malo dima, a toplina u pušnici više nije pod vašim utjecajem. Hrana iz pušnice bit će mnogo ukusnija ako temperatura i dim čitavo vrijeme budu ujednačeni i kontrolirani.

Koliko dima proizvodi?

Previše za upotrebu u skučenim prostorijama bez izvedene ventilacije – vidi prethodno pitanje. No vani, na otvorenom, Neće proizvesti količinu dima kao lomača. Neće smetati susjedima!

 

Gdje moram smjestiti pušnicu i može li se upotrebljavati u prostoriji?

Pušnica Bradley radi na principu prirodnog protoka zraka, što znači da se dim diže kroz ormarić i izlazi kroz ventilacijski otvor na vrhu. Obično se upotrebljava izvan prostorije te je dovoljno lagana da je se može podići i prenijeti od mjesta gdje ste je odložili na zrak. Međutim, ako imate način za odvođenje dima, možete je upotrebljavati i u prostoriji. Običan ventilator za odvođenje zraka bio bi dovoljan.

Je li ovo roštilj ili prava pušnica?

Čudno pitanje, ali mnogi su upotrebljavali pušnice drugih proizvođača kako bi pripremili dimljene roštilje. Štoviše, u Sjevernoj Americi postoji prava tradicija roštiljanja dimom i pečenja, pa čak i prvenstva u roštiljanju. S obzirom na kanadsko porijeklo, nije ni čudo da se pušnice Bradley obično predstavljaju na taj način. U Velikoj Britaniji, dimljenje je izolirana tradicija u kojoj se spajaju posebna pozornost posvećena detaljima i poznavanje tehnika dimljenja kako bi se pripremili dimljeni losos, teletina, pačetina i ostali specijaliteti. Zahvaljujući svojoj konstrukciji pušnice Bradley potpuno su spremne na taj zadatak i omogućuju dimljenje bez muke. To mi smatramo pravom pušnicom. Hrana iz pušnice delikatesne je kvalitete i mnogi korisnici iz Velike Britanije upotrebljavaju je upravo za to.

 

 

Koliko je vremena potrebno za dimljenje hrane u pušnici Bradley Smoker?

Vrijeme ovisi o veličini komada hrane i upotrebljavate li postupak hladnog ili toplog dimljenja. Dobro, to ste znali, ali jednostavan odgovor bio bi sljedeći: toplo dimljena piletina otprilike onoliko koliko joj treba da se ispeče, 90 minuta do 2 sata, hladno dimljeni losos 4 do 5 sati, hladno dimljena slanina 6 sati, sir 3 sata, skuša otprilike 45 minuta. Uglavnom, mnogo kraće nego što ste očekivali.

Kako Bradley proizvodi brikete s okusom?

To je tajna. Međutim, reći ćemo da se briketi proizvode od posve prirodnih sastojaka, da je drvo koje upotrebljavamo čisto i sušeno u pećnici te da nije upotrebljavano ni u koju drugu svrhu prije nego smo od njega napravili briket. Za povezivanje iverja upotrebljavamo kolagen. Briketi su u svakom pogledu organski.